Kisklau adventi naptárával kívánunk kellemes ünnepeket

2012.12.24. 16:40

Hargita Nándor

Kisklau adventi fotónaptára annyira megtetszett, hogy egyből tudtam, mit adok nektek karácsonyra. Remélem tetszik, kellemes ünnepeket!

Advent időszaka következik. Talán nem meglepő módon nekem nem az ablaktisztításon és az ajándékok kiválasztásán jár az eszem, hiszen ahhoz ihlet kell. A karácsonyhoz nem kell ihlet, azt várjuk és megérkezik. Ezért jó időben beszereztem már olyan dolgokat, amik tudtam, hogy örömet okoznak majd. Csodás gömbdíszeket, számmal és karácsony illattal ellátott gyertyákat. Persze beszélhetek a várak ozásról, de nekem már november utolsó vasárnapján már nem lehetett nemet mondani és adventi környezetet varázsoltam a nappalim asztalán. Kincsekkel elő, és indulhat a fotózás. Kisfiam sokat segített a térrendezésben na és az izzósor megfelelő tartásával. Néztem az elkészült képeket és vártam. Talán eltelt néhány perc és átküldtem Szénási Ferinek, hogy válasszon! :) Még későn este hívott Anyukám, hogy mi történt kislányom az ágakkal, díszekkel? Nem sikerült a fotózás? Ugye milyen szokatlan? Tetszettek a képek, de nem töltöttem fel még sehova sem, vártam... Aztán Feri válaszolt, hogy ez és ez és az, de még biztosan készítek képeket. Persze én válaszoltam, hogy nem, dehogy. Nem lesz rá időm. Persze már kedden este készültek az újabb képek. Nagy bátran feltöltöttem néhány helyre, majd érkezett egy javaslat, hogy minden nap feltölthetném az aktuális gyertyáról a képet. Azonnal könnyelmű ígéretet tettem, hiszen tetszett az ötlet. A kedvenc számaimat egyébként is megfotóztam már. (12.22.) Szénási Feri kitalálta, hogy mennyire jó volna egy-egy gondolat ezekre a képekre. Így lenne egy virtuális adventi kalendáriumunk. Mire végeztem a képekkel, Feri megtalálta a megfelelő gondolatokat. Szombattól minden nap kinyitunk nektek egy képet virtuális kalendáriumunkban! Remélhetőleg ez az ünneplős várakozás az eljövetelében nyeri el a jutalmát. Akik velünk együtt ünnepi hangulatban, várják a karácsonyt, nap mint nap, szintén kinyithatják az aktuális fotókat és megoszthatják, ha tetszik.

kisklau: Advent 1

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá. Elérkezett az advent időszaka. Elkészült VIRTUÁLIS KALENDÁRIUMUNK, Pölcz Klaudia fotóival, Szénási Ferenc tipográfiáival, ünnepi gondolatokkal felöltöztetve, Talán mi vagyunk az elsők akik egy ekkora közösségnek készítettek ünnepi kalendáriumot. Ha Ti is úgy akarjátok, akkor hagyományt teremthetünk most. Íme itt a kalendárium első "ablaka" amit most sok szeretettel osztok meg veletek. Az ünneplős várakozás karácsonykor az eljövetelben nyeri el a jutalmát. December 24-ig minden nap kinyílik egy új "ablak". Ez a mi ajándékunk nap mint nap, az ünnepi készülődés jegyében. Akiket megérintett ez a virtuális hangulat, osszák meg az „ablakokat“ napról napra. Jusson el minél több idővonalra, hogy sok-sok barátunknak, ismerősünknek, számunkra ismeretlen embernek szerezhessünk örömet, várakozással teli ünnepi hangulatot. :-)

kisklau: Advent 2

kisklau: Advent 3

kisklau: Advent 4

kisklau: Advent 5

kisklau: Advent 6

kisklau: Advent 7

kisklau: Advent 8

kisklau: Advent 9

kisklau: Advent 10

kisklau: Advent 11

kisklau: Advent 12

kisklau: Advent 13

kisklau: Advent 14

kisklau: Advent 15

kisklau: Advent 16

kisklau: Advent 17

kisklau: Advent 18

kisklau: Advent 19

kisklau: Advent 20

kisklau: Advent 21

kisklau: Advent 22

kisklau: Advent 23

kisklau: Advent 24

Ne feledjétek, hó vége van és nyakunkon a január, vele a háttérképek is - tegyétek bele a sajátotokat, valamint az idei év legjobb saját képével nevezzetek a bestof2012-be!

Idén még eredményt hirdetünk a küldetésben, és januárban jelentkezünk a következő fordulóval, addig pihenjetek, fotózzatok!

Címkék: ünnep advent kisklau

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://indafotobig.blog.hu/api/trackback/id/tr54971458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DosaAndras 2012.12.25. 19:36:10

Kellemes Ünnepeket!
Nagyon jó ez az adventi naptár! Minden egyes idézet nagyon tetszik! Grat Klau!

kisklau 2012.12.25. 21:26:27

Köszönöm szépen :) Az idézeteket Szénási Feri választotta és ő is varázsolta a képekre :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.12.28. 13:34:16

A 13.-nál jöttem rá hogy a számok nem egy kotyogó kávézaccába vannak írva, elnézést:)

Pap Wiktor 2013.01.16. 17:32:15

Most találtam rá erre az adventi naptárra...Kisklau gratulálok nagyon szép munka!
süti beállítások módosítása