David Burnett olimpiai sportja: 4x5

2012.08.08. 12:10

Hargita Nándor

Ami Benkő Imre munkássága a Szigetnek, olyasmi David Burnett a modern kori olimpiáknak.

David Burnett 1984 óta fotóz olimpiát 1996 óta a mostani szupervázakhoz és objektívekhez képest "ősi módszerrel", kitartása mellett ez teszi különlegessé.

A New York Times Lensblogja közölt vele egy interjút idén júliusban, amit a PopPhoto nemrég kapott fel - és végül ezért indult el az interneteken körbe a hír - valaki 4x5-ös diára fotóz az olimpián! (Egész pontosan egy Graflex Speed Graphic-kal). Az interjúban ki is fejti, hogy a nagyformátumú diára fotózás a nehézsége miatt szerinte külön sport kéne, hogy legyen. Sőt, elárul egy titkot is, az olimpia utolsó előtti napján este, a fotósok leteszik a szerelést, és közösen futnak egy 400 méteres kört.

davidburnettatlanta96.jpg

A Lensblog galériájának nyitóképe az atlantai olimpiáról.

Szalay-Berzeviczy Attila - aki most az Olimpiai Fotónaplót vezeti 20 éve fotózza az olimpiákat, de nem akkreditált fotósként, hanem civilként, a nézőtérről. Igaz, Attila modern felszereléssel dolgozik, de máshogy hogyan készülhetnének a lelátóról olyan képek, amiket sajtófotósok is elismernek?

Attila blogja naponta frissül, erre találjátok: http://szalayphoto.blog.hu

Szalay-Berzeviczy Attila: 9. nap

Címkék: olimpia olimpiai fotónapló david burnett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indafotobig.blog.hu/api/trackback/id/tr634701558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása